Let op

Dit weblog wordt niet meer bijgewerkt. Voortaan kun je me vinden op Ik zie, ik zie,...

donderdag 15 april 2010

Kleuterrugzak
Grote broer is vier jaar geworden! Dat betekent dat hij nu naar school mag. En daar hoort een mooie rugzak bij. Die wilde ik graag zelf maken. Op zoek naar een patroon kwam ik deze peuterrugzak tegen. Ik vond hem leuk, maar hij was toch niet helemaal wat ik zocht. Ik wilde liever een rits, een extra zakje aan de voorkant en een zijzakje voor een beker. En liefst ook nog verstelbare bandjes en zo'n paspelachtig bandje. Hier zag ik dat het mogelijk moest zijn, en met wat tips van Miekk's ging ik aan de slag. Omdat ik niet zo goed ben in naaien zonder patroon en stap-voor-stap aanwijzingen en er bovendien nogal wat dingen in zaten die ik nooit eerder gedaan had, maakte ik dit keer eerst een proefmodel. Dat zijn de foto's boven. Gemaakt van de stof waar ik eerder deze tas van maakte.

En toen maakte ik deze:De stof is van het Stoffenspektakel. De voering en de oranje paspel- en biaisbandjes zijn restjes. De krokodil heb ik uit foam geknipt en met een spuitbus lijm erop geplakt.


Hier nog een foto met de held van dit verhaal op de achtergrond.
Want stof + voering + versteviging (2x) + paspel + biais (binnenkant) + schouderbandjes = 12 lagen stugge stof en daar ploegde mijn trouwe Husqvarna van het simpelste model moeiteloos doorheen. Alsof het een dun katoentje was.

En dan nog een van broer en zus samen.


Het is flink wat gepuzzel en gereken geweest. Ik wil dat graag beschikbaar stellen, als iemand ook zo'n rugzakje zou willen maken. Is er behoefte aan een patroon?

8 opmerkingen:

 1. Het patroon? Graag! Want mijn dochter wil een schoolrugzak met haar naam én haar foto... En dan nog het liefst met wieltjes, maar dat vind ik teveel van het goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Girl on the Moon16 april 2010 om 12:09

  Heel graag het patroon! Of mogen we een bestelling plaatsen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super en een patroontje zou mij ook wel interesseren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jajaja, please ? 'k Zou je heel heel dankbaar zijn!
  groetjes, sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Okee, ik zal proberen het patroon zo uit te werken dat het te volgen is. Vanaf volgende week heb ik wat meer tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben op zoek naar een patroon van een rugtas. Deze is wel érg leuk.. als er een patroontje van komt wil je mij dan niet vergeten. Ik hoor het graag!!!

  groet en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste, waar vind ik het patroon van de kleuterrugzak? Mvg

  BeantwoordenVerwijderen