Let op

Dit weblog wordt niet meer bijgewerkt. Voortaan kun je me vinden op Ik zie, ik zie,...

woensdag 28 april 2010

Lente/najaars jas

Het is de laatste tijd een beetje stil geweest op dit blog. Dat heeft te maken met een kwestie die ik de laatste tijd vaker tegen kom in blogland: soms moet je kiezen óf bloggen óf naaien. Omdat een aantal dingen echt op tijd af moesten, heb ik vooral voor het naaien gekozen.

Het eerste grote project was de rugzak. Het tweede was een lentejasje voor Zus. En die is nu gelukkig ook af. Het patroon komt uit de Ottobre van voorjaar 2010. De winterjas kwam ook al uit een Ottobre (zie hier) en daar was ik toen erg tevreden over: tamelijk eenvoudig te maken en een mooi resultaat. Over deze jas ben ik minder tevreden. Hij was wel weer eenvoudig genoeg voor een niet al te ervaren naaister en ik ben ook blij met de stofkeuze. Deze kleur staat Zus heel leuk. Maar ik vind de stolpplooien niet mooi vallen. Ach ja, je kunt niet alles hebben.

En nu de rest nog af maken. Er volgen nog berichtjes over het verjaardagscadeautje van Broer voor zijn 3+ groep, ons geweldige experiment met een heuse vulkaan en een paar snelle zomerrokjes. Maar nu moet ik eerst zorgen dat voor morgen 20 lepelvliegtuigjes af komen...


3 opmerkingen:

  1. Ik ben ook aan dat jasje bezig.
    Ik vind het een super toffe jas. Bij mij is de kraag precies wat groot uitgevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, ik vind het anders heel mooi, hoor. En voor een niet al te ervaren naaister vind ik het geweldig! Knap!

    BeantwoordenVerwijderen