Let op

Dit weblog wordt niet meer bijgewerkt. Voortaan kun je me vinden op Ik zie, ik zie,...

dinsdag 2 maart 2010

Gouden tip - vervolg

Een poosje geleden vroeg ik om hulp bij het maken van een blousje. De roezeltjes moesten mooi afgewerkt worden en dat wilde niet lukken. Katrien (en anoniem) kwamen met de gouden tip: een stukje papier onder de stof leggen zodat de stof niet in de machien getrokken wordt. Het werkte perfect! Het resultaat is hiernaast te zien. Zoals jullie zien is dochterlief Katrien ook heel dankbaar :) Alleen zijn de roezeltjes op deze foto nauwelijks te zien. Ze zitten langs de bovenste helft van de knoopbiezen.
De gouden tipgeefster zou ook beloond worden. Katrien was zeer bescheiden en vroeg om een Eloleo-zakje. Dat werd deze.


Overigens bleek het gebruik van tamelijk neutrale stofjes een onverwacht voordeel te hebben. Manlief wilde onlangs op de terugweg van een afspraak nog even langs de bakker en vroeg of hij mijn tasje mocht meenemen! Ik zie hem toch niet zo gauw bij de bakker een gebloemde tas uit zijn jaszak toveren...


Voor Katrien maakte ik ook nog een eenvoudig portemonneeke , met dank aan de geweldige tutorial van Prutsen. Vorige week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik binnengestapt bij de stoffeerderij waar ik dagelijks langs kom. Ik moest beloven dat ik het niet voor commerciele doelen zou gebruiken en mocht toen doorlopen naar de werkplaats, waar ik mocht uitzoeken uit een enorme berg lappen en stalenboeken. Dit portemonneeke was een eerste poging om met deze toch behoorlijk dikke en stevige stof te werken.

2 opmerkingen:

  1. Waauw, wat een leuk portemonneeke. Ik ben gisteren langs Heytens geweest, maar daar konden ze me niet verderhelpen met stofjes. Ik denk dat ik ook maar eens naar een stoffeerder moet gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, mooi stofje voor dat portemonneetje!!

    BeantwoordenVerwijderen