Let op

Dit weblog wordt niet meer bijgewerkt. Voortaan kun je me vinden op Ik zie, ik zie,...

woensdag 16 december 2009

Kerstboomversieringen


Vorige week is hier hard geknutseld om de kerstboom in al zijn pracht op te kunnen tuigen. Aan breekbare ballen wagen wij ons hier nog niet, dus moesten de kinderen zelf aan de slag. En dat hebben vol overgave gedaan.
Twee soorten ballen hebben we gemaakt. De eerste soort is zeer geschikt om met (hele) kleine kindjes te maken. Het gaat zo: je laat ze een flink stuk karton vol tekenen met wasco of kleurpotloden, liefst aan beide kanten. Als ze klaar zijn knip je daar mooie rondjes uit. Gaatje erin, touwtje erdoor, klaar. Als je ze nog verder wil versieren, kun je de kinderen lijm laten smeren op de bal en daar dan glitters over laten strooien. Was hier een groot succes. Vooral omdat de lijm niet zo goed bleek te houden en we nu dus al dagen oooooveral glitters tegen komen...

De andere manier was eigenlijk nog leuker. Men neme een pijpenrager en een doosje kraaltjes. Laat de kinderen kraaltjes rijgen, maar let op dat je aan de uiteinden een flink stuk overhoudt. Buig de pijperager tot een rondje, draai vast en maak daarboven nog een kleiner rondje om hem mee op te hangen. Zie hier een close-up.

P.S. Ik vergat er nog bij te zetten dat deze ideeën niet van mezelf zijn. Ze zijn afkomstig van kidscraftweekly.com. Een site waar je je kunt abonneren op een newsletter met elke week leuke ideeën om met de kinderen te knutselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten