Let op

Dit weblog wordt niet meer bijgewerkt. Voortaan kun je me vinden op Ik zie, ik zie,...

dinsdag 24 november 2009

Snel klaar


Vorige week mocht ik een dagje gaan shoppen in Kleve. En daar kwam ik deze grappige wol tegen. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het is een tamelijk dunne, maar stevige draad, met om de 4 a 5 cm een dikker  balletje. Bij het breien komt het zo uit dat bij elke steek een balletje aan de achterkant van het werk komt te liggen. Door alleen rechts te breien wordt dan een mooi gesloten netwerk gevormd. Je breit met naalden nr 7, dus het is supersnel klaar. Deze kindersjaal was klaar in de tijd van een treinreis van Nijmegen naar Roermond en weer terug. :)
Ik had drie bolletjes gekocht en maar anderhalf gebruikt. Is er iemand die ook zo'n sjaal wil?

5 opmerkingen:

 1. Ja graag! Een van mijn (mannelijke!) collega's heeft aangeboden een sjaal voor me te breien... deze wol zou super zijn :-)

  Wat wil je er voor hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk, ik hou van die "bollekes"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben momenteel aan het worstelen met een bol van deze wol om een sjaal te maken, maar ik krijg hem zelfs niet goed op de naalden gezet! Tips? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Inge: Het opzetten is inderdaad een beetje moeilijk. Dan komen de bolletjes niet precies bij elke steek uit. Probeer dat te negeren en gewoon even verder te werken. Vanaf dat je dan gewoon gaat breien (alleen rechts!), komen de bolletjes wel uit.
  Als dat niet zo is, zou het ook kunnen dat je een andere wol hebt. Er bestaat ook zulke wol met grotere bolletjes. Ik denk dat er dan een bolletje per twee steken komt.
  Helpt dit?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo ik heb een vraagje hoe lang moet een sjaal zijn voor een kindje van 2,5 jaar en 5maanden ,3maand mijn adres is mariaenpetra@hotmail.com ik hoop dat iemand kan helpen

  BeantwoordenVerwijderen