Let op

Dit weblog wordt niet meer bijgewerkt. Voortaan kun je me vinden op Ik zie, ik zie,...

vrijdag 9 juli 2010

Mijmij wordt Ik zie, ik zie,...

Het is al weer een tijdje stil geweest op dit blog. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik de wondere wereld van de weblogs ontdekte en een tijdje later ook zelf begon te schrijven. Dat vraagt om een give away ;), maar ook om wat reflectie.


Om een aantal redenen was ik niet meer zo blij met dit weblog in deze vorm. Hoewel ik het heel leuk vind om naast de creatieve maaksels ook de persoonlijke ontwikkeling van vele blogsters te volgen, merk ik dat ik er niet goed in ben om zelf ook persoonlijke verhalen te schrijven. En dus is het misschien verstandig om daar ook maar niet meer op in te zetten. Daarnaast merk ik dat ik intussen zo veel blogs volg dat ik de draad af en toe kwijt raak. Waar had ik dat leuke idee voor zus en zo ook al weer gezien? De lijst van logjes met sterretjes in mijn reader is intussen al zo lang dat ik daar ook niet veel overzicht meer op heb. 1+1=2 -> dat vraagt om een andere inhoud en opzet van mijn blog.
Dan de naam. Wij vonden het ontzettend schattig toen onze dochter het steeds had over ‘mijmij’. Maar intussen is ze al weer flink gegroeid, praat er lustig op los en kan intussen ook haar eigen naam al geheel correct uitspreken. En mezelf te blijven aanduiden als ‘Mijmij’ klinkt meer egocentrisch dan eigenlijk mijn aard is. Om de privacy van mezelf, maar vooral ook mijn gezin, te bewaken wil ik ook liever niet onder mijn eigen naam bloggen. Dus ga ik voortaan het alias gebruiken dat ik al langer op fora e.d. gebruik: Ima. Dat is hebreeuws voor ‘mama’, met als ‘pasfoto’ een ‘alef’, de eerste letter van die naam.
Tenslotte de indeling en vormgeving. Met de nieuwe opzet moest er sowieso een nieuwe indeling komen. De vormgeving van deze blog kon ook wel wat verbetering gebruiken. De header is al maanden leeg, het stofje langs de zijkanten is wel erg winters, etc.

Al deze dingen bij elkaar opgeteld betekent eigenlijk dat ik een nieuw weblog moest gaan ontwerpen. En dat heb ik de afgelopen weken gedaan; daarom was het hier zo stil. Het is nog niet af, maar ver genoeg om afscheid te nemen van MijMij en te verwijzen naar Ik zie, Ik zie,… Ik ben nog bezig om de logjes van hier die de moeite waard zijn over te zetten en dan zal ik de overige open plekken in gaan vullen met de enorme lijst met sterretjes.

Ik vind het heel leuk dat een aantal van jullie dit weblog zijn gaan volgen. Ik hoop dat ik jullie weer mag zien op mijn nieuwe site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten